ÄNGERSJÖ

OM ÄNGERSJÖ
Historia
Natur
Tidningsartiklar
Böcker
Bilder
Föreningar/Protokoll

ÄNGERSJÖ BYGDEGÅRD
Uthyrning
Interiör
Utrustning

ARKIV

KONTAKT

 

 


 

ARKIV - Rabarberpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
150g smör

Fyllning:
50 g smör
200 g mandelmassa
1 ägg
200 g rabarber
50 g mandelspån

Blanda mjöl, socker och kallt smör i klickar. Hacka samman till en grynig massa, gärna i matberedare.
Arbeta snabbt ihop till en deg och tryck ut den i pajform. Pricka botten med en gaffel. Låt stå kallt i 30 min. Förgrädda i 200 grader i 10 min.

Smält smöret. Riv mandelmassan grovt och blanda först med ägget och sedan det smälta smöret till en smidig smet. Skär rabarbern i små bitar. Klicka mandelsmeten i pajskalet. Bred ut den och strö rabarberbitarna ovanpå. Strö över mandelspån och grädda i 200 grader 25-30 min eller tills pajen är genomgräddad och har fått fin färg.

Serveras med fördel varm med glass, grädde eller vaniljsås.

Hälsningar
Gudrun Edblad